Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion © Pro Shots

Uitverkocht Rat Verlegh Stadion eerder regel dan uitzondering

En weer is het Rat Verlegh Stadion uitverkocht. De zoveelste bevestiging dat NAC booming is in Breda en omstreken. Weliswaar staat het duel met Vitesse pas over een kleine twee weken (7 april) op het programma, toch is er sinds maandag geen kaartje meer te krijgen.

Wat ongetwijfeld zal meespelen is dat NAC – Vitesse dit seizoen het laatste ‘Avondje NAC’ is op zaterdag. De laatste twee thuiswedstrijden tegen Willem II (15 april) en Heerenveen (29 april) vinden beide plaats op zondagmiddag.

Zevende club

Samen met PEC Zwolle heeft NAC de hoogste bezettingsgraad van de eredivisie en is het eerder regel dan uitzondering dat het Rat Verlegh Stadion, dat plaats biedt aan 19.000 mensen, tot de laatste plaats bezet is. Slechts drie keer bleef het bezoekersaantal onder de 18.000. Steeds betrof het een doordeweekse dag; vrijdag 25 augustus tegen Sparta (17.912 toeschouwers), dinsdag 12 december tegen FC Twente (17.589 toeschouwers) en woensdag 7 februari tegen Heracles (17.035 toeschouwers).

Met een gemiddelde van 18.383 bezoekers is NAC de zevende club van Nederland gemeten naar de publieke belangstelling op de tribunes. De Bredase club houdt FC Groningen (18.186 toeschouwers) net achter zich en moet FC Utrecht (18.797 toeschouwers) voor zich dulden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement