Volledig scherm
Giovanni Korte na de verloren thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. © Pro Shots

Twee maanden na 'De Kuip' snakt NAC naar een overwinning

WeggezaktAankomende zaterdag is het op de kop af acht weken geleden dat NAC voor de laatste keer drie punten bijschreef in de eredivisie. Daarmee is het in goed gezelschap van FC Groningen en Heerenveen, beide clubs pakten een punt uit de laatste vijf duels, maar dat geheel terzijde. De historische avond in De Kuip is zonder vervolg gebleven waardoor de Bredanaars zijn afgezakt naar de zeventiende plaats.

Zonder die zogeheten ‘bonuspunten’, zoals trainer Stijn Vreven de overwinning tegen Feyenoord omschreef, was NAC hekkensluiter geweest. Ook hier behoeft een kleine nuancering: NAC verloor een niet te verliezen wedstrijd van ADO Den Haag die het eigenlijk had moeten winnen. Tegelijkertijd is daarmee het probleem benoemd, het lukt Vreven’s mannen namelijk niet om veilig in de haven terug te keren.

En dan komt zaterdag ook nog eens Ajax op bezoek dat nul marge heeft voor een misstap. Willen de Amsterdammers kans houden op de landstitel, is puntverlies uit den boze. Het komt erop neer dat het de resterende zeven wedstrijden tot aan de winterstop moet winnen om het gat van acht punten op koploper PSV te verkleinen. Alleen dan kan Ajax vanaf januari aan een inhaalrace beginnen.

Huntelaar

In Breda kan het de hulp van ervaringsdeskundige Klaas-Jan Huntelaar goed gebruiken. Met negen goals in negen wedstrijden, verdeeld over Heerenveen en Ajax, is NAC de tegenstander tegen wie de spits het meest doeltreffend was. Een andere noemenswaardig feitje; Ajax scoorde in ieder competitieduel dit seizoen.

NAC lukte dat in vier van de vijf laatste wedstrijden juist niet, terwijl het op Feyenoord en VVV na, de Rotterdammers misten een strafschop en de Venlonaren schoten niet eenmaal op doel, nimmer de nul hield. Inclusief twee oefenpotjes tegen de Belgische middenmoters Waasland-Beveren en AA Gent staat de teller voor NAC op zeven duels zonder zege. 

7 wedstrijden zonder zege

NAC – ADO Den Haag 0-1
NAC – Waasland-Beveren 1-2 (oefenduel)
Roda JC – NAC 1-0
NAC – PEC Zwolle 0-2
FC Utrecht – NAC 2-2
VVV – NAC 0-0
AA Gent – NAC 3-1 (oefenduel)

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement