Volledig scherm
Mike van Beijnen Barcelona © Barcelona

Transfer Mike van Beijen kan NAC zomaar een kleine ton opleveren

De transfer van Mike van Beijen, die van (Jong) NAC naar FC Barcelona verhuist, zou Willem II zomaar een dikke opleidingsvergoeding op kunnen leveren. NAC vangt een kleine ton voor de 20-jarige Bredase verdediger.

De zoon van zaakwaarnemer Ali Dursun, die onder meer de zaken van Frenkie de Jong behartigt, maakte 7,5 jaar deel uit van de opleiding van de Tilburgse club. Volgens de FIFA-regels moet een club van het kaliber Barcelona per seizoen een opleidingsvergoeding van 90.000 euro per betalen vanaf het 15e jaar van een speler. Voor elk jaar tot zijn vijftiende is een vergoeding van 10.000 euro gangbaar. De eerste drie jaar waren de opleidingen van Willem II en RKC nog samen. Over die periode hebben de Waalwijkers recht op een derde van de vergoeding.

Willem II toucheert voor de eerste drie jaar van Van Beijnen 6.666 euro. Het vierde jaar levert de Tilburgse club 10.000 euro op. De Tilburgse club krijgt voor twee seizoenen steeds 90.000 euro als vergoeding. Omdat Van Beijnen tussentijds vertrok krijgt Willem II over het laatste halve jaar 45.000 euro. Dat brengt het totaal op 254.998 euro. RKC krijgt 9.999 euro. NAC, waar Van Beijnen een jaar is opgeleid, heeft recht op 90.000 euro. 

Volledig scherm
Mike van Beijnen © Willem II

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

  • Ja (82%)
  • Nee (18%)
1871 stemmen