Volledig scherm
© Pro Shots

Trainer Dijkhuizen voert wijzigingen door bij NAC

ZUNDERT – Na twee nederlagen op rij gaat Marinus Dijkhuizen wijzigingen doorvoeren bij NAC voor het duel met Fortuna Sittard vrijdag. De trainer wil deze keer echter niet prijsgeven wie er sneuvelen na het echec bij Volendam en Telstar.

Dijkhuizen maakt op de wedstrijddag bij de bespreking pas bekend met welke elf hij Fortuna gaat bestrijden. “Ik kan er nu niet te veel over zeggen, omdat ik het de spelers eerst zelf moet vertellen. Maar het is wel duidelijk dat wij als staf een signaal aan de groep moeten afgeven. Want we zijn niet tevreden over de laatste wedstrijden.”

Het is gissen, maar afgaand op de trainingen lijken Jeff Stans of Gianluca Nijholt of zelfs beiden terug te keren in de basis. Het tweetal vormde in de eerste grote partijvorm op woensdag met Olivier Rommens het middenveld. Daarna werden Nijholt en Stans gewisseld voor Robbie Haemhouts en Mounir el Allouchi.

Van het middenveld met Haemhouts, Rommens en El Allouchi gaan er een en waarschijnlijk twee spelers vervangen worden. “Maar Danny Verbeek is ook een optie. Een goede speler die het goed doet”, geeft Dijkhuizen aan. Dat zou betekenen dat Brandon Barker of Giovanni Korte hun plekje voorin kwijtraken. Met name Barker ligt de laatste tijd onder een vergrootglas. De Engelse huurling van Manchester City is in potentie de beste speler van NAC, maar heeft tot op heden nul rendement. Dat beseft ook Dijkhuizen: “Brandon heeft acht wedstrijden op rij gespeeld en heel veel vertrouwen gehad. Ook in wedstrijden dat hij minder was. Hij heeft een doelpunt nodig om los te komen.”

Achterin lijkt Dijkhuizen vast te houden aan Sporkslede, O’Neill, Van Diermen en Smith-Brown, terwijl Brondeel voor de technische staf onomstreden is onder de lat.

Bij Fortuna Sittard ontbreekt topscorer Aziz Khalouta die een schorsing van een wedstrijd uitzit.

Opvallend detail aan NAC – Fortuna Sittard is dat de wedstrijd onder leiding staat van scheidsrechter Bas Nijhuis die tot de elitegroep behoort van het gilde. Nijhuis fluit doorgaans alleen in de eredivisie en krijgt geregeld internationale duels toegewezen.

Vermoedelijke opstelling
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Stans, Rommens, Nijholt; Verbeek, Dessers en Barker/Korte.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen