Volledig scherm
© Pro Shots

Trainer Dijkhuizen baalt van teleurstellend gelijkspel

BREDA – „We hebben er alles aangedaan om te winnen. Tot de laatste minuten gestreden met twee goede kansen”, zegt Marinus Dijkhuizen. „De 0-0 is daarom teleurstellend.”

De trainer van NAC vertelt in de nabeschouwing hetzelfde verhaal als de afgelopen weken. NAC is een jong en nieuw elftal dat tijd nodig heeft. „Het zijn jongens die dagelijks laten zien beter te willen worden, maar zeven van deze spelers hebben nog nooit iedere week op niveau gespeeld. Cyriel Dessers bijvoorbeeld is een fantastische spits, maar heeft moeite met zijn rol als aanspeelpunt. In België is hij gewend vanuit de omschakeling te voetballen. Bij ons moet hij in de bal komen.” <QA0>

Opvallend is dat topaankoop Jeff Stans voorlopig tegenvalt. Tegen FC Den Bosch werd de middenvelder na 59 minuten gewisseld voor Grad Damen die zijn eerste minuten van het seizoen kreeg. „De eerste helft werden we alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. Met Grad wilde ik meer passing vooruit en meer creativiteit brengen. We hebben veel moeite met de laatste bal.”