Volledig scherm
© Pro Shots

Trainer Dijkhuizen baalt van teleurstellend gelijkspel

BREDA – „We hebben er alles aangedaan om te winnen. Tot de laatste minuten gestreden met twee goede kansen”, zegt Marinus Dijkhuizen. „De 0-0 is daarom teleurstellend.”

De trainer van NAC vertelt in de nabeschouwing hetzelfde verhaal als de afgelopen weken. NAC is een jong en nieuw elftal dat tijd nodig heeft. „Het zijn jongens die dagelijks laten zien beter te willen worden, maar zeven van deze spelers hebben nog nooit iedere week op niveau gespeeld. Cyriel Dessers bijvoorbeeld is een fantastische spits, maar heeft moeite met zijn rol als aanspeelpunt. In België is hij gewend vanuit de omschakeling te voetballen. Bij ons moet hij in de bal komen.” <QA0>

Opvallend is dat topaankoop Jeff Stans voorlopig tegenvalt. Tegen FC Den Bosch werd de middenvelder na 59 minuten gewisseld voor Grad Damen die zijn eerste minuten van het seizoen kreeg. „De eerste helft werden we alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. Met Grad wilde ik meer passing vooruit en meer creativiteit brengen. We hebben veel moeite met de laatste bal.”

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.