Volledig scherm
© Pro Shots

Topscorer Dessers gunt Barker eerste treffer

BREDA - 21 jaar oud pas ontpopt Cyriel Dessers zich meer en meer tot de leider van het nieuwe NAC. In de slotfase was hij niet egoïstisch en gaf hij Barker de kans om eindelijk zijn eerste doelpunt voor NAC te maken.

Winst of verlies. Cyriel Dessers gaat altijd rechtop voor de camera’s staan. „Ook een frommelgoal telt”, zei hij. Het is de Belg ten voeten uit. Hij maakt de dingen niet mooier, fraaier of dramatischer dan ze zijn. Dessers is onomstreden als spits. „Ik kom het best tot mijn recht in de zestien.” Maar als NAC daar even niet komt, schuwt hij ook het andere werk niet. „Mijn rol was vandaag geen andere”, zegt hij. Het team achter hem was behoorlijk gewijzigd. „We zitten zo dicht bij elkaar dat het echt niet uitmaakt welke elf er op het veld staan.”

Na een half uur opende Dessers de score. „Dat doelpunt hadden we nodig. We hadden geen echt uitgespeelde kansen gehad.” En toen viel de bal uit een corner tot twee keer toe voor zijn voeten. „Hij moest erin. Dan maar wat knokken. Ik kreeg nog wel een elleboog in dat gevecht, maar dat voel je niet als je gaat scoren.”

Na rust miste Dessers drie dotten van kansen. „Ik verwijt mezelf niets”, zegt hij. „Hun keeper werkte ook bepaald niet mee”, voegde hij er lachend aan toe. Zelf werkte hij mee aan de eerste treffer van Barker. Bij een counter legde hij de bal breed op de Brit. „Had ik hem zelf moeten maken dan”, vroeg hij geamuseerd. „Ik dacht aan het team. Hij stond er beter voor. Maar als jullie willen dat ik scoor, doe ik dat de volgende keer. Nu is het hopelijk de bevrijding voor Brandon. En daar profiteert het hele elftal hopelijk van.”

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen