Volledig scherm
© roy lazet

Tim Gilissen vertrekt bij NAC en wordt technisch manager bij Heracles Almelo

Tim Gilissen wordt de nieuwe technisch manager van Heracles. De oud-speler van de club is nu nog in dienst bij NAC als manager van de jeugdopleiding. Het is nog niet bekend wanneer hij bij NAC vertrekt.

Gilissen behoorde met onder andere Pierre van Hooijdonk de afgelopen maanden tot het inmiddels opgeheven technisch hart. Bekend is dat Gilissen bij NAC wilde doorgroeien naar  de rol van technisch manager als opvolger van de op non-actief gezette Hans Smulders. Intern werd Gilissen echter als te licht beschouwd voor een dergelijke functie. 

Nu gaat Gilissen terug naar de regio waar hij vandaan komt. Hij komt oorspronkelijk uit Enschede en voetbalde eerder ook voor Heracles Almelo. De oud-middenvelder volgt Fledderus op in Almelo, die technisch directeur wordt bij FC Groningen. 

Voorbeeldfunctie

Gilissen voetbalde zeven jaar in Breda. Nadat hij in 2014 op 32-jarige leeftijd zijn profcarrière beëindigde, was hij korte tijd drie dagen in de week in dienst van de KNVB voor de stichting ‘Meer dan Voetbal’ met als doel de maatschappelijke kracht van het voetbal in te zetten in de maatschappij. Een functie die voortvloeide uit het gegeven dat hij in 2012 was uitgeroepen tot ‘Maatschappelijk Speler van het Jaar’. Gilissen werd destijds een voorbeeldfunctie genoemd en een rolmodel voor de jeugd.