Volledig scherm
© Pro Shots

Terugval Nijholt, nieuwe operatie onvermijdelijk

ZUNDERT – Gianluca Nijholt is teruggeworpen in zijn revalidatie en moet waarschijnlijk opnieuw onder het mes. Dat betekent dat de middenvelder zo goed als zeker heel de maand januari buitenspel staat.

Eind oktober werd Nijholt aan zijn rechterknie geopereerd om een stukje rondzwevend kraakbeen te verwijderen. Hij sprak meteen de verwachting uit bij het trainingskamp dat woensdag van start gaat, aan te kunnen sluiten bij de rest van de groep. Op de dag van kerstavond merkte de speler echter dat de problemen toch weer waren teruggekeerd. Deze week zal in overleg met de medische staf besloten worden wanneer hij onder het mes moet. De knieklachten zijn terug te voeren op zijn tienerjaren toen Nijholt in korte tijd tweemaal zijn kruisband afscheurde.

Verder heeft trainer Stijn Vreven over een volledig fitte selectie, ofschoon Danny Verbeek tijdens de feestdagen vijf dagen ziek is geweest. Samen met Mounir el Allouchi en Jesse van Bezooijen, allen waren de laatste periode voor de winterstop niet inzetbaar, werkte hij dinsdag een deel van de ochtendsessie apart van de groep af. Desondanks verwacht Vreven het trio volledig te kunnen gebruiken in aanloop naar de tweede seizoenshelft die voor NAC maandag 16 januari begint met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Verder is Bodi Brusselers hersteld van zijn polsblessure. Het achttienjarige talent staat op het punt om zijn eerste profcontract te ondertekenen.