Volledig scherm
Gianluca Nijholt © Pro Shots

Terugkeer herstelde Nijholt ten koste van Damen

ZUNDERT – Gianluca Nijholt krijgt als enige van de herstelde spelers zijn basisplaats terug. Dat gaat vrijdag (20.00 uur) in de thuiswedstrijd tegen VVV ten koste van Grad Damen die weer bankzitter is. Evenals aanvoerder Robbie Haemhouts die voorlopig niet meer in de plannen van trainer Marinus Dijkhuizen voorkomt.

Damen kreeg in de laatste competitiewedstrijd, twee weken geleden tegen Jong Ajax, de voorkeur ten opzichte van de gepasseerde Haemhouts als vervanger van de geblesseerde Nijholt. Nu Nijholt weer fit is, krijgt hij zijn plekje terug. “Nijholt heeft het tot zijn blessure een paar wedstrijden goed gedaan. Daarom speelt hij”, aldus Dijkhuizen.

Achterin houdt hij vast aan Shane O’Neill en Arno Verschueren, ondanks dat Kevin van Diermen hersteld is van zijn hamstringblessure. O’Neill en Verschueren zullen samen Ralf Seuntjens aan banden moeten leggen. De Bredase spits in Venlose is dit jaar goed voor vier goals en drie assists en was vorig jaar topscorer van de eerste divisie.
“Verschueren is een van de betere bij ons de laatste tijd. Echt de man in vorm. Hij wordt steeds beter. Met name in de een-tegen-een duels waar hij voorheen nog kwetsbaar in was. Daarin is hij gegroeid. Shane is fysiek sterk. Samen moeten ze Seuntjens aankunnen. Daarnaast moeten wij ervoor zorgen dat de aanvoer vanuit het middenveld afgesneden wordt.”

Zware reeks
Met VVV (thuis), Cambuur (uit), Helmond Sport (thuis) en Almere City (thuis) staat NAC vanaf vrijdag t/m 2 december voor een loodzware reeks. Het wordt aanhaken of afhaken voor de nummer zes van de eerste divisie. “Het is een belangrijke maand met een mooie serie”, beseft Dijkhuizen. “Het is zaak de komende wedstrijden punten te halen om aansluiting te houden. We mogen niet verliezen met VVV. Anders wordt het gat zeven punten en haken we tijdelijk af.”

Bij NAC ontbreken Danny Verbeek (schouder), Thomas Agyepong (hamstring) en Charni Ekangamene (lies). Bodi Brusselers traint weer met de groep mee, maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie. De aanvaller speelt zaterdag een helft mee met het onder negentien team. Kevin van Diermen neemt wel plaats op de bank. Jesse van Bezooijen tenslotte doet wedstrijdritme op bij het tweede en sluit na de winterstop definitief aan.

De topper tussen NAC en VVV staat onder leiding van Danny Makkelie, de scheidsrechter die doorgaans in de eredivisie fluit en zijn opwachting in de Champions League maakt.

De Bredase club verwacht dat het duel nagenoeg uitverkocht zal zijn. Vrijdagmiddag stond de teller op 16.500 verkochte kaarten. Vanuit Venlo komen slechts honderd supporters mee.

Opstelling NAC
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Stans, Rommens, Nijholt; Korte, Dessers en Barker.

poll

Het is terecht dat Birighitti weer keept

Het is terecht dat Birighitti weer keept

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
1070 stemmen

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
1529 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen