Volledig scherm
PREMIUM
NAC-speler Pierre van Hooijdonk deelt zijn vreugde met publiek na afloop van de wedstrijd in de KNVB-beker NAC-PSV Eindhoven © Stadsarchief Breda

Terug naar 1994, NAC - PSV: ‘Het was een genot om aan de Beatrixstraat te spelen’

Dat PSV met poep in de broek naar Breda komt, is niet waarschijnlijk. Het fort dat het Rat Verlegh Stadion ooit was, is niet meer. En toch, in de laatste drie bekerontmoetingen kegelde NAC, telkens als eredivisionist met goed draaiende teams, PSV uit het knock-outtoernooi. De mooiste stunt was die van een kwarteeuw geleden.

9 februari 1994

Vol verbazing en verwondering kijken de gelouterde internationals van PSV, onder wie vier spelers die met Oranje het EK van 1988 hebben gewonnen, om zich heen. Ze zijn het een en ander gewend, maar dit? ‘Nee mensen, dit is geen wedstrijd in de Serie A, dit is een Avondje NAC aan de Beatrixstraat’, tettert Sierd de Vos in zijn microfoon.

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.