Volledig scherm
Jelle ten Rouwelaar. © Gino van Outheusden/ProShots

Ten Rouwelaar in tranen: 'Het kwam er wel even goed uit'

BREDA - Jelle ten Rouwelaar stond donderdagavond voor de laatste keer onder de lat in het Rat Verlegh Stadion. De man die sinds 2007 het doel verdedigt van de Bredase club stopt er na dit seizoen mee en dus nam hij na de gewonnen wedstrijd tegen Willem II (2-1) alvast afscheid van het thuispubliek.

"Het kwam er wel even goed uit", zei Ten Rouwelaar kort nadat hij afscheid had genomen van de trouwe supporters. "De tranen kwamen spontaan."

Zijn afscheidsduel in eigen huis begon voor Ten Rouwelaar dramatisch, binnen drie minuten kreeg hij de 0-1 al tegen. Het had dus zomaar een afscheid met een nederlaag kunnen worden. "Natuurlijk gaat dat zitten dolen in je hoofd. Maar toen kwamen er drie frisse jongens in het veld, zij zorgden voor de ommekeer."

Het publiek ging achter de ploeg staan en NAC trok de wedstrijd naar zich toe. "De supporters hier willen maar één ding zien: passie en strijd. Als je dat op de mat legt, is het avondje-NAC een begrip in dit land."

Maar de buit is nog niet binnen. Zondag moet NAC in Tilburg overeind zien te blijven. "Het zal wederom zwaar worden. Willem II is gewoon een goede ploeg. Als wij met strijd en passie spelen, kunnen we winnen."

Pas als dat duel naar tevredenheid wordt afgesloten, stopt Ten Rouwelaar met een positief gevoel. "Al ga ik hier natuurlijk niet weg als persoon. Maar laten we zondag eerst maar zorgen dat we met een goed resultaat naar Breda afreizen."

Bekijk hier de beelden van het afscheid van Ten Rouwelaar in het stadion van NAC.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (38%)
  • Nee (33%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
466 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen