Volledig scherm
Hans Smulders. © Pro Shots

'Technisch directeur Smulders schaakmat gezet en op weg naar de uitgang bij NAC'

Hans Smulders lijkt zijn langste tijd te hebben gehad in Breda. Het falende sportieve beleid van de technisch directeur van NAC gaat hem uiteindelijk de kop kosten. Zoals bekend is de laatste maanden binnen alle geledingen van de Bredase club de weerstand gegroeid tegen Smulders wiens draagvlak volledig verdwenen is.

Niet alleen onder (invloedrijke) sponsoren en supporters, maar ook bij de aandeelhouders staat hij al geruime tijd ter discussie. Dat is niet van vandaag. Het heeft er nu alle schijn van dat de twintig aandeelhouders na een reeks van flagrante nederlagen tegen Fortuna Sittard, VVV en RKC definitief het vertrouwen hebben verloren in Smulders.

Wat er donderdagavond tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, gehouden op het trainingscomplex in Zundert, besproken is, is vooralsnog niet bekend. Wel is bekend geworden dat NAC ruim zes ton winst heeft gemaakt in het seizoen 2017/2018 en daardoor voor het eerst sinds 2009 een positief eigen vermogen heeft.

Schaakmat

Niemand van de twintig aandeelhouders of zeskoppige raad van commissarissen, het toezichthoudende orgaan, was donderdag bereikbaar voor commentaar. Toch lijkt alles erop te wijzen dat de aandeelhouders onder de toenemende druk van buitenaf en de reeks van tegenvallende prestaties van het elftal genoodzaakt zijn om drastisch in te grijpen. Dat zal dan ten koste gaan van Smulders, de technisch directeur die schaakmat is gezet.

Gevoed ook door de grote onvrede binnen en buiten de club over het functioneren van de technisch directeur voelen de aandeelhouders zich geneigd te zeggen; tot hier en niet verder. Triest dieptepunt dit nog jonge seizoen was het opwachten van de spelersbus dinsdagnacht, na de bekernederlaag tegen RKC, door woedende supporters die de belabberde prestaties van het elftal meer dan zat zijn. 

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

  • Ja (82%)
  • Nee (18%)
1361 stemmen