Volledig scherm
PREMIUM
Mitchell te Vrede © Marcel van Dorst/Pro Shots

Te Vrede op zijn plek bij NAC: ‘In Turkije was ik ongelukkig, zo'n stap maak ik niet meer’

Door zijn ervaring in Turkije heeft Mitchell te Vrede geleerd dat gelukkig zijn ook heel belangrijk is. ‘Anders kan ik niet presteren.’

Meer en meer werpt hij zich op als de leider van NAC. ,,Dat ben ik van nature al, dat zit in mijn karakter. Dat gaat dus vanzelf”, zegt Mitchell te Vrede bloedserieus op de koudste dag van het trainingskamp. ,,Of ik nu wel of geen band draag; ik trek mijn mond open en neem mijn verantwoordelijkheid. Ik praat veel. Niet afzeiken, maar als iets twee keer fout gaat, zeg ik bij de derde keer niet: kom op jongen. Nee, dan ga ik uit mijn dak en word ik fel. Dat is niet persoonlijk bedoeld. Ik wil winnen.”

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.