Volledig scherm
Bart Meijers

Talenten Demon, Glim en Meijers overgeheveld naar A-selectie

BREDA – NAC haalt twee pijlers van de meest recente successen van de A1 bij de selectie. De talenten Gino Demon en Feyo Glim maken samen met Bart Meijers als amateur komend seizoen deel uit van het eerste elftal. Dat heeft technisch directeur Hans Smulders gisteren bevestigd.

De 19-jarige Demon is een linksbenige centrale verdediger en werd vorig jaar door NAC overgenomen van de Haarlemse amateurclub HFC EDO. „Een atletische jongen, sterk in de één-tegenéén-duels met een goede inspeelbal”, vindt Smulders. Middenvelder Glim wordt volgende week negentien en maakt sinds 2013 deel uit van de jeugdopleiding van NAC. Glim werd opgepikt bij de Koninklijke HFC, ook al uit Haarlem, nadat hij eerder in de jeugdopleiding van Almere City had gezeten. „Feyo is een box-to-box speler. Iemand met veel duelkracht en veel loopvermogen. Samen met Gino en Bart krijgt hij de mogelijkheid zich te bewijzen als amateur.”

Na het winnen van de districtsbeker afgelopen weekend promoveerde de A1 dinsdagavond naar de eerste divisie voor A-junioren. De trainer van het team, Ole Tobiasen, vertrekt zoals verwacht naar Sparta. Bij de Rotterdamse eredivisionist wordt hij de assistent van hoofdtrainer Alex Pastoor. Ivo van Moergestel, de rechterhand van Tobiasen, gaat aan de slag bij de amateurs van Dongen. De kampioen van de zodag hoofdklasse B die volgend seizoen in de nieuw te vormen derde divisie (voorheen topklasse) uitkomt. NAC hoopt op korte termijn een nieuwe staf voor de A1 te presenteren. Datzelfde geldt voor het beloftenteam dat Tobiasen ook leidde.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (38%)
  • Nee (33%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
466 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen