Volledig scherm
Vuurwerk tijdens de wedstrijd Willem II - NAC in december 2017. © Pro Shots

Supporterscoördinator Willem II waarschuwt voor vuurwerk richting NAC

Met het oog op de wedstrijd tegen NAC op zondag 20 januari waarschuwt Willem II-supporterscoördinator Peter Galle de supporters van de Tilburgse club voor het afsteken van vuurwerk. De aanpak van vuurwerk in en rond voetbalstadions is aangescherpt.

De wedstrijd is de eerste die onder het strengere regime van de KNVB valt, stelt Galle. ,,De politie heeft landelijk opdracht gekregen om strenger te handhaven. Alle ogen zijn op Tilburg gericht. Ik wil voorkomen dat supporters de klos zijn: dus aub geen vuurwerk."

Galle is de schakel tussen de verschillende supportersgroepen en de clubleiding. In die rol heeft hij overleg met de veiligheidscoördinator van Willem II en de politie. De KNVB komt, zegt hij, woensdag met een officiële verklaring over de strengere regels. Die vloeien voort uit een overleg van afgelopen zomer met de UEFA, waar afspraken zijn gemaakt over het harder uitbannen van vuurwerk in de stadions.

NAC

Bij de thuiswedstrijd tegen NAC in december 2017 werd vuurwerk afgestoken en met fakkels gegooid, ook richting spelers. De clubleiding nam er nadrukkelijk afstand van maar kon een straf (boete en een lege Kingside bij de wedstrijd tegen Vitesse) niet ontlopen.

Juist gisteren werd bekend dat de politie deze week zes Tilburgse voetbalsupporters heeft aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen in oktober bij het NAC-stadion. Eerder werden hiervoor al 25 Bredanaars aangehouden.