Volledig scherm
Het volle uitvak van NAC. © BNDS

Supporterscollectief Nederland dwingt lagere toegangsprijzen af: uitwedstrijd NAC maximaal tien euro

De supporters van NAC kunnen volgend jaar tegen schappelijke prijzen hun ploeg achterna reizen. Een kaartje voor een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie kost per ingang van het nieuwe seizoen namelijk maximaal tien euro. Dat is Supporterscollectief Nederland met de Coöperatie Eerste Divisie overeengekomen.

Bij vervoersrestricties, zoals een opgelegde bus- of autocombi, is een toegangskaart voor het uitvak zelfs slechts maximaal zes euro. Die regeling is ook van toepassing wanneer een verbod op reizen met openbaar vervoer of het bezoeken van de binnenstad van kracht is, aldus het supporterscollectief. 

NAC degradeerde afgelopen week uit de eredivisie. Ondanks het dramatisch seizoen, waarin enkel op bezoek bij Excelsior een uitwedstrijd werd gewonnen, reisden er gemiddeld 405 fans de Bredanaars achterna. 

Het supporterscollectief is een verzameling van diverse supportersverenigingen in Nederland. Zij werken met elkaar samen om de belangen van voetbalsupporters in Nederland te vertegenwoordigen.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.