Volledig scherm
Een steward van NAC haalt de supporter van het veld © Marcel van Dorst

Supporter stormt het veld op bij NAC - AZ

In de slotfase van het duel NAC - AZ werd de wedstrijd even kort stilgelegd door scheidsrechter Jochem Kamphuis, een Bredase supporter betrad namelijk het veld en moest door een steward worden weggeleid.

Even leek het of de supporter het op Bredanaar in Alkmaarse dienst Mats Seuntjens had gemunt. Maar na afloop gaf Seuntjens, die 130 duels speelde voor NAC, zelf aan dat dit niet het geval was. Volgens Seuntjens die het derde doelpunt van AZ voor zijn rekening nam, liep de man naar het vak met AZ-supporters om te provoceren. 

Nadat de man onder begeleiding van een steward van het veld was gegaan, werden de resterende twee minuten blessuretijd uitgespeeld en was de kansloze avond voor NAC eindelijk voorbij.

  1. Bredase bloeiperiode ontleed in vijf delen
    PREMIUM
    Analyse

    Bredase bloeiperiode ontleed in vijf delen

    De Bredase renaissance, de laatste drie duels is NAC ongeslagen, kan niet los worden gezien van een aantal factoren. De explosie van Sadiq Umar, de keuze voor Nigel Bertrams als eerste doelman, het hoge niveau van de huurlingen van Manchester City, aanvoerder Pablo Marí die de beste versie van zichzelf toont en de inbreng van Mitchell te Vrede zijn vijf voorname redenen voor de bloeiperiode van NAC, dat elf punten verzamelde uit de laatste zes wedstrijden.