Volledig scherm
© Pro Shots

Strijdvaardige El Allouchi: misschien blijf ik wel bij NAC

Het is niet gezegd dat Mounir el Allouchi (21) in zijn laatste contractjaar vertrekt bij NAC. De middenvelder heeft van de club te horen gekregen dat hij mag uitzien naar een nieuwe werkgever, maar wil tegelijkertijd voor zijn kans gaan. „Ik weet wat ik kan en ben ervan overtuigd dat ik op een bepaald moment mijn kans ga krijgen.”


Een terugkeer naar Helmond Sport, waar hij het afgelopen anderhalf jaar op huurbasis heeft gespeeld, is voor de Roosendaler uitgesloten. „Ik heb daar een prima tijd gehad. De mogelijkheid gekregen minuten te maken, maar dat is geweest. Ik kijk vooruit. Met kleine stapjes wil ik hogerop in de eerste divisie. Een aantal clubs is geïnteresseerd, maar tussen interesse en concreet zijn, zit een wereld van verschil.”

In de voorbereiding is El Allouchi voornamelijk als buitenspeler gebruikt, veelal op de linkerflank. Terwijl zijn kracht op het middenveld ligt. In een rol van nummer tien rendeert hij het beste, hoewel de technische vindt dat zijn handelingssnelheid omhoog moet en hij te veel in één tempo speelt. „Met de trainer heb ik open en duidelijke gesprekken gevoerd. De basiself staat in principe. Afgaande op de trainingen voel ik dat ik bij de eerste wissels zit. Nummer twaalf tot en met veertien. Daar hou ik mij aan vast. Evenals de vele positieve berichten die ik van mensen krijg. Dat doet me veel. NAC is mijn club, ik kom uit de regio en wil hier slagen. Ik kan me ook in het buitenland laten onderbrengen voor een paar centen, maar dan ben ik meteen van de radar. Zoals het er nu voorstaat begin ik volgende week met NAC aan de competitie. Ik heb nog heel augustus om te kiezen voor een andere stap. En misschien blijf ik gewoon he.”