Volledig scherm
Spelers maken zich klaar voor de eerste training. © Marcel van Dorst

Stralende Spaanse zon verwarmt bleke wintergezichten NAC-spelers

VIDEOOnder uitstekende weersomstandigheden, zestien graden met een strak blauwe hemel en een fonkelende zon, is NAC zondagochtend aan het trainingskamp in het Zuid-Spaanse Atamaría begonnen.

Evenals deze week in Zundert bleven Greg Leigh, Anouar Kali en Gervane Kastaneer binnen. Paolo Fernandes werkte buiten maar wel apart van de groep verder aan zijn herstel. De overige twintig spelers, van wie Mikhail Rosheuvel (kundig stiftje en een bal op de paal) en Skender Loshi (vallende kopbal à la Beb Bakhuys op de lat) zich onderscheidden, werden twee uur onder handen genomen door de vierkoppige technische staf met onder meer de nieuwe assistent Maurice Verberne.

Opvallend aan de eerste sessie was dat trainer Micthell van der Gaag in de oefenvormen Khalid Karami en Jurich Carolina afwisselend als rechtsback gebruikte. Pele van Anholt en Jethro Mashart waren beurtelings de twee linksbacks. Dat kan erop duiden dat Karami en Van Anholt zondag 20 januari, als NAC de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen Willem II, de twee vleugelverdedigers kunnen zijn mits Leigh op korte termijn vertrekt natuurlijk.

Volledig scherm
Jethro Mashart, Paolo Fernandes, Karol Mets, Benjamin van Leer en Pele van Anholt lopen over de grond naar het veld. © Marcel van Dorst