Volledig scherm
Finn Stokkers. © BSR/SOCCRATES

Stokkers looft Ilic broers: ‘Ze zijn een versterking voor de groep’

,,Het is natuurlijk niet fijn als je een paar wedstrijden op rij niet scoort of weinig kansen creëert. Dan is het lekker om een doelpuntje mee te pikken, vooral voor het gevoel.” Finn Stokkers tankte vrijdagavond zelfvertrouwen met zijn tweede treffer, de duels met amateurclubs niet meegerekend, van de oefencampagne.

De nummer 9 van NAC is, zoals alle spitsen, afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt. ,,Het was een mooie steekpass van Filipovic, precies op maat. Alle credits naar hem. Dan is het aan mij om het af te maken.”

Met het inbrengen van Ivan en Luka Ilic vrijdag tegen RWDM (3-0-zege) heeft het elftal een flinke boost gekregen. ,,Het is belangrijk dat er een bredere selectie komt, zodat er meer concurrentie is. Concurrentie houdt iedereen wakker en maakt je beter, dan haal je het uiterste uit elkaar. Deze twee jongens zijn een versterking voor de groep.”

De nederlagen tegen Lokeren, Sparta, RKC en Westerlo waren de spelers niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Als groep hadden we het daar moeilijk mee. Het was een zwaar programma, veel wedstrijden kort achter elkaar met een kleine groep; er werd veel van ons gevraagd. Dat eiste in sommige wedstrijden zijn tol. Toch denk ik dat wij klaar zijn voor aankomende vrijdag (FC Dordrecht uit, red.). Met zo’n 3-0-overwinning zitten we er weer lekker in.”