Volledig scherm
Stijn Vreven. © Photo News

Stijn Vreven in beeld als nieuwe trainer bij NAC

BREDA - In de zoektocht naar een opvolger voor de vorige week ontslagen Marinus Dijkhuizen is NAC de grens overgetrokken richting België. De eerstedivisionist heeft gesproken met de zaakwaarnemer van Stijn Vreven.

Na Graham Arnold, Maurice Steijn en Alfons Groenendijk is Stijn Vreven de volgende in de rij die op een belletje kon rekenen van de Bredase club. Technisch directeur Hans Smulders gaf onlangs te kennen op korte termijn een nieuwe sterke man te willen presenteren. Bij voorkeur als de groepstraining op 2 januari weer hervat wordt.

De 43-jarige Vreven, tweevoudig international van de Rode Duivels, werd twee maanden geleden aan de kant gezet bij Waasland-Beveren vanwege tegenvallende prestaties. De oud-speler verwierf in Nederland grote bekendheid als de immer mee opkomende en druistige rechtsback van FC Utrecht (1999-2003).

In zijn laatste jaar bij de Domstedelingen won hij de KNVB-beker. Zijn karakteristieke paardenstaart en zijn fascinatie voor indianen maakten van Vreven, die in Nederland ook voor Vitesse en ADO Den Haag uitkwam, een cultheld.

Na zijn loopbaan begon Vreven in 2010 bij Neerpelt zijn trainerscarrière. Via Dessel Sport en Lommel United maakte hij in het seizoen 2015/16 zijn entree als trainer op het hoogste niveau in België. In zijn tweede jaar bij Waasland-Beveren werd hij eind oktober van dit jaar ontslagen.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (40%)
  • Nee (60%)
1146 stemmen