Volledig scherm
Stichting Vak G is donderdag uit de Clubraad gestapt uit onvrede. © BSR/SOCCRATES

Stichting Vak G stapt uit Clubraad: ‘NAC geen schim meer van wat het was’

Stichting Vak G, vertegenwoordigd via één lid, is per direct uit de Clubraad van NAC gestapt. Dat maakte het supportersorgaan donderdagavond tijdens de vergadering bekend aan participerende collega-groeperingen. 

De supportersbeweging, bemand op een van de korte zijdes van het Rat Verlegh Stadion, merkt op dat de club ‘geen schim meer is van wat het ooit was’. Daarnaast geeft Stichting Vak G aan door de aandeelhouders én de club niet serieus te worden genomen. De clubraad wordt gevormd door zeven bestuursleden: een afgevaardigde van de supportersvereniging, Stichting Breda Loco’s, Stichting Vak G en vier zetels worden ingevuld door individuele en onafhankelijke supporters. 

In een statement verklaart Stichting Vak G de onvrede. ,,NAC is inmiddels totaal vervreemd geraakt van haar achterban en dat is ook geen wonder met een verdwaalde Fries (algemeen directeur Luus Eisenga, red.) en onzichtbare Belg (technisch directeur Tom Van Den Abbeele, red.) aan het roer. Om over alle aandeelhouders nog maar te zwijgen. En dan LA nog.. de man die met SV’s strooit alsof het zoete broodjes zijn. NAC is NAC niet meer. Wij willen onze club terug en dat gaan we niet bereiken via de CR.” 

Stadionverboden

Op de vooravond van het eerste ‘Avondje NAC; van het kalenderjaar krijgt ook Leon Aerssens de nodige verwijten. Aerssens is verantwoordelijk voor de veiligheid bij de Bredanaars en wordt door de harde kern verweten te makkelijk stadionverboden op te leggen.

Clubraad NAC dient als vertegenwoordiging van de volledige achterban van NAC binnen de reguliere organisatie. Het is het democratisch adviesorgaan van de club en wordt benut als klankbord en supportersplatform. Behalve de inmiddels vertrokken afgevaardigde van Stichting Vak G worden ook de NAC supportersvereniging en Stichting Breda Loco's vertegenwoordigd in de Clubraad. Verder participeren nog vier onafhankelijke leden. Voorzitter van de Clubraad, Jeroen van der Ha, maakt als afgevaardigde deel uit van de Raad van Commissarissen van NAC.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.