Volledig scherm
© Pro Shots

Stans: 'We moeten het eerder op slot gooien, dat neem ik mezelf kwalijk'

GROESBEEK - NAC boekte zijn tweede zege van het seizoen, maar in het slot werd het toch nog spannend. Dat terwijl Jeff Stans al eerder voor ruimte had kunnen zorgen. De middenvelder miste een penalty. Hij is schuldbewust. "Daar baal ik van."

"Ik twijfelde niet, ik koos gewoon mijn hoek. Met mijn schot mag ik ze niet missen, ik neem ze niet voor niets. Maar ik schoot 'm niet goed binnen. Hij was niet eens vol in de hoek." Zodoende bleef het bij rust 0-1, door een doelpunt van Ashley Smith-Brown.

"We zijn niet echt in de problemen gekomen, maar we moeten het eerder op slot gooien. Dat neem ik mezelf kwalijk." Anderzijds vindt Stans een nipte zege niet vreemd. "Er zijn weinig ploegen die hier met grote cijfers winnen."

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.