Volledig scherm
© Pro Shots

Stans mag na een half jaar alweer vertrekken bij NAC

BREDA - Met grote verwachtingen werd hij afgelopen zomer voor drie seizoenen vastgelegd. 26 jaar, in de bloei van zijn leven. En meteen ook maar tweede aanvoerder gemaakt. Jeff Stans zou als een van de blikvangers en het uithangbord van het ‘Nieuwe NAC’ gaan dienen. Een aanvallende middenvelder waar je niet omheen kon. Het liep net even anders.

Maandag volgde het voorlopige dieptepunt voor de nummer tien. Tegen de beloften van FC Utrecht was hij veroordeeld tot een plaats op de tribune. Een duidelijk signaal voor Stans die bij Excelsior (2013-2016) een goede naam had opgebouwd. In zijn laatste twee jaar bij de Kralingers kwam hij in de eredivisie in 66 wedstrijden tot zestien goals en zeven assists. Prima cijfers bij een team dat vijftiende werd. In Breda heeft hij de verwachtingen echter nooit kunnen inlossen. Na een half jaar mag hij alweer uitkijken naar een nieuwe werkgever. Technisch directeur Hans Smulders liet maandag desgevraagd weten dat club en speler met elkaar in gesprek zijn.

,,Wij hebben een goed gesprek gehad met Jeff. Tot nu toe is het geen gelukkig huwelijk gebleken. Dat kan. In korte tijd is er veel gebeurd met hem bij NAC. De speler moet nu zelf kijken wat hij wil. Hij weet hoe wij erin staan”, zegt Stijn Vreven dinsdag na de ochtendtraining met de reserves. De trainer is open, eerlijk en duidelijk in zijn manier van praten. Transparant ook. Mocht Stans niet wegkomen deze maand, zal Vreven hem zeker niet links laten liggen. ,,Hij krijgt een eerlijke kans bij mij, zoals iedereen.”