Volledig scherm
© Pro Shots

Stans: Ik heb in het begin te veel hooi op mijn vork genomen

ZUNDERT - Jeff Stans werd gehaald om belangrijk te zijn op het middenveld van NAC. Het kwam er nog niet van. Maar dat gaat volgens hem snel veranderen.

Jeff Stans (26) is fit. Laat dat duidelijk zijn. "Ik ben gelukkig pijnvrij. Eindelijk!", zegt de middenvelder vanuit de grond van zijn hart. Een pijnlijke knie (buitenband) in de voorbereidingsperiode en vervolgens drie weken geleden een gevoelige tik op de enkelbanden speelden hem behoorlijk parten in de eerste maanden van het seizoen.

Het was niet alleen die pijn. "Het was ook heel erg zoeken in het begin. Daar ben ik dus niet tevreden over. Ik weet dat ik veel meer mijn stempel kan drukken op het spel. Dat lukte me hiervoor niet omdat ik teveel bezig was met randzaken. Dan bedoel ik met de dingen om me heen. Ik probeerde veel met die jonge gasten bezig te zijn. Ze in het veld op hun plekkie zetten, aangeven wat we willen en hoe we het best kunnen spelen."

"Zo zit ik in elkaar. Ik ben iemand die zich heel erg verantwoordelijk voelt binnen het team. In de eerste maanden hadden wij het als team lastig. Dat trek ik me dus aan. Het frustreert me. In het begin maakte ik me bijvoorbeeld druk om de opbouw. 'Fuck, die loopt niet. Daar ga ik me mee bemoeien'. Ik was gewoon veel te veel hooi op mijn vork aan het nemen."

Hij zegt de hooivork aan de kant te hebben gezet. "Ik ben nu weer lekker rustig in mijn hoofd. En ik ben pijnvrij. Dat voelt heerlijk en het is effe lekker omdat ik dat hier bij NAC nog niet gehad heb. Ondertussen begint ook het elftal beter te draaien. Er komt steeds meer lijn in. De omgeving om in te werken is voor mij rustiger geworden en dan weet ik zeker dat ik mijn stempel op het spel kan gaan drukken."

Lees het hele verhaal donderdag 6 oktober in BN DeStem.