Volledig scherm
Fabian Sporkslede in duel met Den Bosch-middenvelder Mario Bilate © Pro Shots

Sporkslede: 'We moeten de moeilijke bal durven te spelen'

BREDA - Rechtsback Fabian Sporkslede probeerde van achteruit het spel van NAC te openen. Maar ook de Amsterdammer kreeg de Bossche defensie niet uit haar evenwicht. "We speelden vooral voor rust te plichtmatig en in een te laag tempo", stelde hij na afloop vast.

Maar bovenal constateerde hij een gebrek aan lef bij het elftal. "We kozen te vaak voor de gemakkelijke bal. Je moet ook durven de moeilijke bal te spelen. Anders kun je de tegenstander nooit kapot spelen. Daar moeten we morgen maar eens over gaan praten.” Positieve dingen denk hij op die bijeenkomst ook aan te kunnen dragen. "Bijvoorbeeld dat we ondanks de vermoeidheid na rust beter speelden. Het had zo maar 2-0 kunnen worden nog. En met zo'n slotfase kun je ook weer vooruit kijken. We zijn nu twee weken vrij. Persoonlijk speel ik na zo'n teleurstellende wedstrijd het liefst zo snel mogelijk de volgende pot, maar ik kan me voorstellen dat onze trainer nu even blij is met deze pauze. Dat geeft hem wat tijd om verder te bouwen aan het elftal."

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.