Volledig scherm
Fabian Sporkslede in duel met Den Bosch-middenvelder Mario Bilate © Pro Shots

Sporkslede: 'We moeten de moeilijke bal durven te spelen'

BREDA - Rechtsback Fabian Sporkslede probeerde van achteruit het spel van NAC te openen. Maar ook de Amsterdammer kreeg de Bossche defensie niet uit haar evenwicht. "We speelden vooral voor rust te plichtmatig en in een te laag tempo", stelde hij na afloop vast.

Maar bovenal constateerde hij een gebrek aan lef bij het elftal. "We kozen te vaak voor de gemakkelijke bal. Je moet ook durven de moeilijke bal te spelen. Anders kun je de tegenstander nooit kapot spelen. Daar moeten we morgen maar eens over gaan praten.” Positieve dingen denk hij op die bijeenkomst ook aan te kunnen dragen. "Bijvoorbeeld dat we ondanks de vermoeidheid na rust beter speelden. Het had zo maar 2-0 kunnen worden nog. En met zo'n slotfase kun je ook weer vooruit kijken. We zijn nu twee weken vrij. Persoonlijk speel ik na zo'n teleurstellende wedstrijd het liefst zo snel mogelijk de volgende pot, maar ik kan me voorstellen dat onze trainer nu even blij is met deze pauze. Dat geeft hem wat tijd om verder te bouwen aan het elftal."

  1. Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    'Ik weet niet of iemand de mensen van NAC al verklapt heeft dat hij eigenlijk helemaal geen keeper is. Zou er in de Jupiler League geen betere keeper te vinden zijn?' Pittige teksten van Ronald Waterreus woensdag in zijn wekelijkse column in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International. Daarin kapittelt de oud-keeper van onder andere PSV op een weinig genuanceerde wijze het keepersbeleid van NAC.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (40%)
  • Nee (60%)
1466 stemmen