Volledig scherm
Justin Goetzee. © ANP

Sponsorgeld niet bedoeld voor tussentijdse aankopen NAC

BREDA - Het geld dat NAC bij de sponsors wil ophalen, is niet bestemd voor de tussentijdse aankopen in de winterstop. Dat laat algemeen directeur Justin Goetzee weten.„Dit is echt iets voor de lange termijn”, zegt Goetzee die bij de nieuwjaarsreceptie het sponsorplan wil presenteren. „Een handjevol sponsors is gepolst om te peilen hoe ze erin staan. Onder de aandeelhouders en de sponsors merken wij dat er draagvlak is. Maar het is voor ons nog te prematuur om er meer over te zeggen.”
Een werkgroep bestaande uit twee aandeelhouders, waaronder de initiatiefnemer, de commerciële afdeling en Goetzee, die een ondersteunende rol zegt te hebben, werkt aan een plan om bij de 450 sponsors van NAC 25.000 of 50.000 euro los te weken. Dat geld zou grotendeels ten goede komen aan de jeugdopleiding.

De clubleiding is echter niet van plan om bij de aandeelhouders of sponsors aan te kloppen om in januari, als de transfermarkt de hele maand open is, versterkingen te kunnen halen. Zoals dat twee jaar geleden wel gebeurde. Destijds haalde de Bredase club in de winterstop van het seizoen 2014/2015 een half miljoen euro op bij de sponsors om het elftal van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Negen nieuwe spelers konden echter niet voorkomen dat NAC alsnog degradeerde uit de eredivisie.

Als de huidig nummer zes van de eerste divisie iets wil doen zal het met Manchester City om de tafel moeten. Met die club heeft NAC een samenwerkingsverband. NAC huurt kosteloos vier spelers van ‘City’. Daarnaast zal er gekeken worden of een talentvolle speler als Grad Damen verhuurd moet worden om hem elders ervaring op te laten doen.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (39%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
867 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen