Volledig scherm
Thomas Enevoldsen (l.) houdt VVV'er Nils Roseler van zich af. © Pro Shots

Spits van beroep, maar zonder balcontacten in de zestien

GeïsoleerdCijfers zeggen niet altijd alles, maar wel veel. Tegen VVV (0-0) schoot spits Thomas Enevoldsen, in Venlo de vervanger van de geblesseerde Thierry Ambrose, niet een keer op doel. In de overtreffende trap daarvan raakte hij niet eenmaal de bal in het strafschopgebied van de tegenstander. Dan is het een eenzaam bestaan in de punt van de aanval.

Zijn eerste basisplaats in zes maanden werd een worsteling van 86 minuten. ,,Het was eenzaam voorin en daardoor moeilijk”, zegt Enevoldsen die in het hele stuk niet voorkwam en voor spek en bonen meedeed. ,,Zeker in de eerste helft verloren we de bal nog voordat de bal mij in de buurt kwam. Van beide kanten was het geen goede wedstrijd. Het was saai, erg saai zou ik willen zeggen. Ik ben een goede afmaker, mijn leven speelt zich af rond de zestien. Voor een aanvaller was het geen leuke wedstrijd.”

Frustrerend

NAC speelde zaterdag in Venlo niet met elf, maar met tien spelers, omdat het met geen mogelijkheid met de spits in contact wist te komen. Enevoldsen droeg weliswaar hetzelfde zwarte shirt als zijn teamgenoten, maar had de minste balcontacten (tien) en minste passes (acht) van iedereen. De Deen bevond zich in een geïsoleerd gebied dat in het huidige digitale tijdperk was afgesneden van de buitenwereld. Hij was er wel, maar eigenlijk ook weer niet. ,,Voor een spits is dit natuurlijk frustrerend. Voor het team ben ik blij dat we de nul hebben gehouden en een punt hebben gepakt. Zeker ook omdat de andere teams om ons heen hebben verloren.”

Gelukkig voor hem, weet de buitenwereld wél van zijn bestaan af. Een doelpunt op 20 september in de beker tegen Achilles’29 (4-3-zege) en drie dagen later het slotakkoord tegen Feyenoord (0-2) bij de historische zege in De Kuip. ,,Ik voel me prima, het gaat de goede kant op. Ik heb alleen nog wat tijd nodig aangezien ik tot VVV maximaal 45 minuten in de benen had. Gelukkig heb ik tegen Feyenoord gescoord, zodat de fans weten dat ik er ben.”

Volledig scherm
Enevoldsen scoort na een blunder van Feyenoord-doelman Brad Jones in De Kuip. © Pro Shots
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement