Volledig scherm
Nacho Monsalve werd vorig seizoen met FC Twente kampioen van de eerste divisie. © BSR Agency

Spaanse verdediger Monsalve derde (defensieve) versterking NAC

Een verbintenis voor twee seizoenen met een optie voor nog eens twee jaar; de 25-jarige Nacho Monsalve zette maandag zijn handtekening onder een kersvers NAC-contract. 

De Spaanse centrale verdediger, die gevormd werd in de jeugdopleiding van Atlético de Madrid, maakt gebruik van zijn transfervrije status nadat hij eind april met FC Twente (23 wedstrijden waarvan 21 basisplaatsen) kampioen van de eerste divisie was geworden. Met het vastleggen van de 1.88 meter lange Madrileen begint de nieuwe verdediging vorm te krijgen, eerder verbonden doelman Nick Olij en rechtsback Robin Schouten zich al aan NAC.

Eenmalig

De rechtsbenige mandekker is vanaf zijn debuut in het seizoen 2013/2014 vooral bekend met de lagere divisies van het profvoetbal: Atlético C (vierde niveau), Atlético B (derde niveau), Deportivo La Coruña B (derde niveau), Recreativo de Huelva (derde niveau) en FC Twente (tweede niveau). Hij speelde eenmalig een wedstrijd in de Primera Division. In een elftal met Oblak, Felipe Luis, Koke, Saúl, Griezmann en Torres deed hij op 2 april 2016 negentig minuten mee in het sterrenensemble van Atlético de Madrid in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Betis Sevilla.

In Breda moet Monsalve, na Pablo Marí in 2017/2018 de tweede Spaanse centrumverdediger die het geelzwarte shirt gaat dragen, leiding geven aan een stabiele defensieve organisatie van waaruit het elftal verder kan bouwen. Woensdag is hij een van de nieuwelingen tijdens de eerste training van de voorbereiding.

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen