Volledig scherm
PREMIUM
Pele van Anholt in actie voor NAC tegen Excelsior (2-1 zege). © BSR Agency

Sociaal betrokken nestor Van Anholt nuchter in bromtol van euforie: ‘Besef hoe snel het om kan slaan’

Met 28 jaar is hij de nestor in de spelersgroep van trainer Ruud Brood. De breed georiënteerde Pele van Anholt - die ruim 200 wedstrijden op het hoogste niveau in zijn bagage heeft - kan morgen periodekampioen worden met NAC.

Even fronst hij zijn wenkbrauwen om vervolgens lachend instemmend te knikken. ,,Ik ben de oudste in deze spelersgroep, ja.” Hij laat zich niet gek maken door de bromtol van euforie die momenteel door de stad van de koploper draait. ,,Nu is alles geweldig, maar stel je voor dat we de laatste wedstrijden niet in de slotfase hadden gescoord. Hoe was de sfeer dan geweest? NAC is een club van extremen. Ik besef hoe snel het weer om kan slaan.”

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.