Volledig scherm
Technisch directeur Hans Smulders van NAC.

Smulders: 'Stijn staat voor passie en leiderschap' (video)

BREDA – In Nederland is Stijn Vreven als trainer een onbeschreven blad. Voor de technisch directeur van NAC, Hans Smulders, kent de 43-jarige Belg weinig geheimen meer. Smulders is er van overtuigd dat Vreven het dolende elftal wel op de rit krijgt zei hij maandagochtend bij de presentatie van de nieuwe trainer.

“Wij hebben een uitvoerige profielschets gemaakt. Daarbij is een shortlist opgesteld met meerdere namen die al langer op een lijstje staan. Ook van trainers die niet haalbaar zijn”, gaf Smulders aan. “Met Stijn zijn meerdere gesprekken gevoerd. Die zijn heel intensief geweest. Daarnaast volg ik Stijn al een aantal jaar. Als technisch manager van FC Eindhoven ben ik hem vaak tegengekomen. Stijn staat voor iets. Voor passie, veeleisend, leiderschap en een hele goede voetbalvisie. Gebaseerd op het wegzetten van een goede organisatie waarin de kwaliteiten van spelers tot uiting komen. Hij was toe aan een volgende stap. Hij kent de speelwijze van de club en kent het land. Win-winsituatie voor beide partijen.”

Smulders heeft bewust voor een half jaar gekozen met een optie voor een extra jaar. “De afgelopen jaren is gebleken dat de keuzes niet altijd gelukkig zijn geweest. Wij willen graag lange termijn samenwerken. Uiteindelijk is voor de korte termijn het belangrijkste om punten te halen. Toch ga ik er vanuit dat we tenminste achttien maanden met elkaar zullen samenwerken. Maar het gaat niet alleen over een plaats op de ranglijst. De doelstelling is nog altijd top vijf en proberen een goede play-offs te draaien. Een plaats bij de eerste vijf blijft de doelstelling. Zijn contractverlenging hangt niet af van promotie. Dat zou gek zijn.”

Technisch directeur Hans Smulders reageert voor de camera van BN DeStem op de presentatie van Stijn Vreven als nieuwe trainer van NAC.