Volledig scherm
© Pro Shots

Smith-Brown twijfelgeval, Verschueren terug in de basis

ZUNDERT – Het is twijfelachtig of Ashley Smith-Brown vrijdag (20.00 uur) namens NAC in actie kan komen in de uitwedstrijd tegen FC Oss. De linksback heeft liesklachten en verliet donderdag voortijdig de afsluitende training.

Vrijdag, op de dag van de wedstrijd, zal Smith-Brown uitgebreid getest worden waarna de technische staf een beslissing neemt of hij kan spelen. Mocht dat niet het geval zijn, dan is Charni Ekangamene zijn vervanger, liet Marinus Dijkhuizen donderdagmiddag weten.

De trainer voert noodgedwongen een wissel door in het elftal dat Fortuna Sittard met 3-1 versloeg. Arno Verschueren vervangt centraal achterin Kevin van Diermen die kampt met een hamstringblessure. “Arno heeft geweldige potentie”, zegt Dijkhuizen die zijn vertrouwen uitspreekt in de Belgische tiener. “Hij heeft eerder dit seizoen al vijf wedstrijden gespeeld. Daarna is hij gepasseerd, maar op trainingen heeft hij het goed opgepakt. Met name in de een-tegen-een duels. Je ziet de potentie bij hem. En met Shane O’Neill heeft hij een goede klik. Zowel binnen als buiten het veld.”

Verbeek
Voorin houdt Dijkhuizen vast aan Giovanni Korte en Danny Verbeek op de vleugels, waardoor de Manchester City huurlingen Thomas Agyepong en Brandon Barker andermaal op de bank beginnen. “Ik hoop dat Danny de lijn van vorige week doortrekt. Met zijn ervaring wordt het tijd dat hij structureel belangrijk wordt voor ons. Daar heeft hij genoeg kwaliteiten voor.”

De wedstrijd tussen FC Oss en NAC is ook een wedstrijd tussen Tom Boere en Cyriel Dessers. Boere staat gedeeld tweede op de topscorerslijst met acht doelpunten, terwijl Dessers namens NAC zeven goals op zijn naam heeft staan. Opvallend detail: ondanks dat FC Oss negentiende staat, heeft het maar twee keer minder gescoord dan nummer vijf NAC. Daarbij, de helft van de Osse treffers is afkomstig van Boere. NAC is gewaarschuwd.

Opstelling
Brondeel: Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Rommens, Rommens, Nijholt; Korte, Dessers en Verbeek.