Volledig scherm
© Pro Shots

Sjoerd Ars verhuist naar Szombathelyi Haladas in Hongarije

BREDA – Na één seizoen gaat Sjoerd Ars alweer weg bij NAC. De 32-jarige spits ondergaat dinsdagochtend een medische keuring bij het Hongaarse Szombathelyi Haladas en tekent daarna een contract voor twee jaar. Dat bevestigde de spelers maandagavond.

De clubtopscorer was afgelopen seizoen goed voor 22 doelpunten (inclusief nacompetitie), maar slaagde er niet in om met NAC te promoveren naar de eredivisie. “Ik was net zo lief gebleven, maar de club heeft gezegd dat ze liever met jongere spelers doorgaan. Dan denk ik dat het beter is om te vertrekken.”

Via een tussenpersoon kwam Ars in contact met de nummer vijf van de Hongaarse competitie. Ars maakt nu gebruik van de eenzijdige optie in zijn contract dat hij transfervrij kan vertrekken uit Breda als de club niet zou promoveren naar de eredivisie. “Waarschijnlijk ben ik ook te duur. Het is hetzelfde verhaal wat ze ook aan de andere jongens hebben verteld. De club wil doorselecteren en voor mijn positie naast Enes Ünal een nieuwe aanvalsleider halen.”

Bij de Bredase club is na de mislukte poging na de degradatie van vorig jaar direct weer te promoveren een leegloop aan de gang. Inmiddels vertrokken onder meer al Kenny van der Weg, Joey Suk, Lerin Duarte, Uros Matic, Kevin Brands en Mats Seuntjens.