Volledig scherm

Shay Facey (City) niet naar NAC en heeft clubs voor het uitkiezen

BREDA – Shay Facey komt niet naar NAC. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen. De 21-jarige verdediger van Manchester City, met wie NAC een samenwerkingsverband heeft, trainde eind vorige week enkele dagen mee bij de Bredase eerstedivisionist. Daarnaast bezocht hij vrijdag de wedstrijd NAC – FC Den Bosch, maar past er desondanks voor om een jaar in de eerste divisie te spelen.


Facey, die grote indruk maakte op de NAC spelers, staat namelijk ook in de concrete belangstelling van clubs uit de eredivisie (Heerenveen) en clubs uit de Engelse eerste divisie. Op basis van sportieve gronden maakt Facey dus de beslissing om niet voor NAC te kiezen. Evenals Kean Bryan, een andere centrale verdediger die Manchester City ook bij NAC wilde stallen, past hij ervoor om in de eerste divisie te spelen.

  1. Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    'Ik weet niet of iemand de mensen van NAC al verklapt heeft dat hij eigenlijk helemaal geen keeper is. Zou er in de Jupiler League geen betere keeper te vinden zijn?' Pittige teksten van Ronald Waterreus woensdag in zijn wekelijkse column in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International. Daarin kapittelt de oud-keeper van onder andere PSV op een weinig genuanceerde wijze het keepersbeleid van NAC.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (40%)
  • Nee (60%)
1466 stemmen