Lucas Schoofs
Volledig scherm
Lucas Schoofs © ron magielse / pix4profs

Schoofs: Geen tien, wel een verbindingsman tussen aanval en verdediging

In april 2014 liet Stijn Vreven hem in Lommel los in de professionele voetbalwereld. Diezelfde Vreven is desondanks niet de reden dat Lucas Schoofs voor NAC heeft gekozen, zegt de 21-jarige middenvelder die rugnummer 24 krijgt. De nieuwste aanwinst van NAC sprak de trainer pas nadat de huurovereenkomst was getekend.

,,Hans Smulders, de technisch directeur, heeft mij overtuigd van het project”, zegt Schoofs die voor anderhalf jaar gehuurd wordt van AA Gent dat hem eerder tijdelijk stalde bij Lommel United en OH Leuven. ,,Dat Stijn hier trainer is, is mooi meegenomen. Ik hoop voor hem en voor mij dat hij lang bij NAC blijft. Maar uiteindelijk zijn trainers net als spelers slechts passanten. Ik denk dat je voor de visie van een club en voor de supporters moet kiezen, ik kijk vooral naar de lange termijn.”

Quote

Trainers zijn net als spelers slechts passanten. Ik denk dat je voor de visie van een club en voor de supporters moet kiezen, ik kijk vooral naar de lange termijn

Lucas Schoofs
Lucas Schoofs
Volledig scherm
Lucas Schoofs © Pro Shots

Schoofs beschouwt NAC als een grote club die in staat moet zijn om uit te groeien tot een stabiele subtopper in de eredivisie. Over zijn eigen rol is de Belg duidelijk. ,,Ik kan op meerdere posities uit de voeten, desnoods als centrale verdediger. Mijn kracht ligt in de as van het veld, in Engeland noemen ze dat een box-to-box speler. Ik ben de verbindingsman tussen aanval en verdediging: goals maken en goals voorkomen. De positie van nummer tien is niet iets voor mij, ik ben een acht of een zes. Een diepgaande middenvelder. Het is aan mij om te bewijzen dat ik een echte versterking kan zijn.”

Quote

De positie van nummer tien is niet iets voor mij, ik ben een acht of een zes. Een diepgaande middenvel­der

Lucas Schoofs

Wedstrijden

Zijn laatste serieuze wedstrijden bij een eerste team dateren van april 2017, een goede tien maanden geleden. ,,Ik heb wat gesukkeld met blessures die ik bij Leuven heb opgelopen, overbelasting aan de buikspieren. Daardoor ben ik een beetje uit beeld geraakt. Inmiddels ben ik top fit en heb ik vandaag (vrijdag) voluit mijn eerste groepstraining gedaan. Met de beloften van Gent heb ik in september en begin oktober voor het laatst gespeeld. De laatste anderhalve maand waren er geen wedstrijden meer. Ik hoop dat ik in Breda snel de kans krijg mezelf te laten zien in de wedstrijden.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (32%)
  • Per direct stoppen (68%)
570 stemmen