Volledig scherm
Mounir El Allouchi (l) in een grondduel met Johnatan Opoku van VVV-Venlo. © BSR Agency

Scheids trapt erin, VAR ziet fopduik El Allouchi wél: ‘Hij schaafde mijn voet, maar het was geen penalty’

Bijna had hij het duel voor NAC gewonnen, de VAR stak er een stokje voor. Met twee gele kaarten in drie minuten nam Mounir El Allouchi een gokje dat verkeerd uitpakte.

,,Hij was goed hè?" Mounir El Allouchi kan een lach niet onderdrukken als hem gevraagd wordt of hij zich schuldig maakte aan een schwalbe. ,,Zonder de VAR hadden we waarschijnlijk op 2-1 gestaan en deze wedstrijd gewonnen. Dit hoort erbij. Ik vind dat je ver moet kunnen gaan. Zeker gezien onze plek op de ranglijst."

Volledig scherm
Rood voor El Allouchi © BSR Agency

De middenvelder zocht een kwartier voor tijd opzichtig naar een strafschop in de hoop NAC, dat op 1-1 bleef steken tegen VVV-Venlo, de zo noodzakelijke drie punten te geven. ,,Hij deed het goed, ik trapte er ook in", zei Mitchell te Vrede over de duikvlucht van El Allouchi. Scheidsrechter Edwin van de Graaf wees gedecideerd naar de stip, zonder de videoscheidsrechter was die dubieuze beslissing nimmer herroepen. ,,We staan op 1-1 en ik ging intuïtief naar de grond. De verdediger schaafde mijn voet, maar het was geen penalty. Daar ben ik eerlijk in. Dit soort dingen gebeuren, soms moet je risico's nemen.”

Drie minuten na zijn eerste prent volgde een tweede gele kaart voor El Allouchi. Juist in een fase dat NAC, ingegeven door de rake kopbal van Greg Leigh, met man en macht een gat in de Venlose muur probeerde te forceren. ,,Ik ging vol voor de bal en trok mijn been nog terug. Die tweede kaart is onterecht. Wat de scheids zei? Niks. Accepteren en doorgaan.”

De speler kreeg bijval van zijn trainer. ,,Met de eerste geel heb ik geen problemen. Bij de tweede was Mounir iets te enthousiast. Niet slim, maar hij wilde volle bak iets afdwingen." De VAR mag een arbiter bij een twijfelachtige gele kaart, in tegenstelling tot bij andere foutieve waarnemingen zoals een penalty, niet influisteren.

Opportunistisch

De vervanging van driekwart van de technische staf heeft volgens El Allouchi een positief effect gesorteerd op de ingedutte spelersgroep. ,,Het was niet goed of mooi, maar er zat wel strijd in. Een nieuwe trainer zorgt voor een nieuwe boost. Bij elke trainerswissel zie je verandering in het spel. Meer strijd en inzet, opportunistischer ook. Dat hoort de basis te zijn, voorheen was dat niet altijd het geval."

Brood kan de woorden van zijn speler alleen maar beamen: ,,De tweede helft hebben ze behoorlijk gevoetbald en veel gecreëerd. Ze hebben met passie en beleving gespeeld." Tegen beter weten in wellicht blijft El Allouchi vertrouwen houden. ,,Voor het eerst in tien wedstrijden heeft het publiek voor ons geklapt. Iedereen in de kleedkamer gelooft er nog in. Anders is het klaar en kun je de handdoek in de ring gooien."

Volledig scherm
El Allouchi bekijkt de laatste minuten van de wedstrijd binnen, na zijn rode kaart. © Xam van Domburg
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.