Volledig scherm

Samenvattingen Eerste divisie elke vrijdagavond bij Veronica

AMSTERDAM (ANP) - De samenvattingen van de voetbalwedstrijden uit de eerste divisie zijn het komende seizoen te zien op Veronica. Het programma wordt elke vrijdag om 23.00 uur uitgezonden en duurt ongeveer een uur, maakte SBS Broadcasting vrijdag bekend.

Tot afgelopen seizoen waren de samenvattingen van de duels te zien op SBS6. Dat was vaak pas na middernacht. Met een vast tijdstip, eerder op de avond, moeten de kijkcijfers toenemen. Ook de clubs zijn er blij mee. "De vrijdagavond is dé avond van de Jupiler League. Een vast én vroeger tijdstip voor de samenvattingen bij Veronica sluit hier perfect op aan”, reageert Marc Boele, algemeen directeur van de eerste divisie. "Fans die bij de wedstrijden zijn geweest, kunnen bij thuiskomst direct de doelpunten van de overige wedstrijden zien.''

Wytse van der Goot gaat het programma op Veronica presenteren. Vrijdag 5 augustus is de eerste uitzending.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.