Volledig scherm
De positie van Joost Gielen staat onder druk. © Toin Damen

Rvc en grootaandeelhouders NAC erkennen fouten, ingrijpende beslissingen blijven uit

‘Een vertrek van de voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) Joost Gielen zal de rust niet ten goede komen. NAC zou dan een stuurloos schip worden.’ Dat valt te lezen in het uitgewerkte verslag van de clubraad na het gesprek donderdag met twee leden van de rvc en twee van de drie grootaandeelhouders. 

Aanleiding voor het onderhoud was de brandbrief ondertekend door vijf supportersgeledingen (Stichting Breda Loco’s, Stichting vak G, FrOnt76 en de Clubraad) na de 3-0-nederlaag tegen De Graafschap begin februari. Daarin eisten de supporters een gesprek met de clubeigenaren om te horen hoe het zinkende schip, NAC stevent op degradatie af, te redden. 

De grootaandeelhouders Wim van Aalst en Paul Burema en de commissarissen Gielen en Joost van Mierlo hebben in het gesprek met de supporters toegegeven dat op voornamelijk technisch vlak fouten zijn gemaakt. En dat er ondanks de aanstelling van Sepp de Roover als commissaris technische zaken nauwelijks controle is geweest op de weggestuurde technisch directeur Hans Smulders.  Voorzitter Gielen weigert echter zijn verantwoordelijk te nemen en op te stappen in het belang van de club.

Blijft zitten

De aandeelhouders geven volgens de clubraad aan dat een sterke algemeen directeur het organisatorisch niveau van de club verder omhoog kan brengen. De nieuwe basis zou verder gevormd moeten worden met een technisch directeur, een technisch hart en en eventueel een betaalde technische man in de rvc. 

Dat woensdag een groep invloedrijke sponsors een dag later gevolgd door de stichting ‘Samen voor NAC’ het vertrouwen opgezegd in de rvc en voorzitter Gielen in het bijzonder is voor hem geen aanleiding geweest om de eer aan zichzelf te houden. Hij blijft zitten waar hij zit. 

Volg BN DeStem op Instagram
De mooiste foto’s en leukste video’s uit Brabant in jouw tijdlijn. Volg ons op Instagram en krijg ons laatste nieuws tussen jouw verhalen.