Ruud Brood.
Volledig scherm
Ruud Brood. © BSR/SOCCRATES

Ruud Brood nieuwe trainer NAC, Regillio Vrede assistent

De kogel is door de kerk: Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van NAC. Dat heeft de club bevestigd. Hij maakt het lopende seizoen in Breda af en zal maandag voor het eerst voor de groep staan op het trainingscomplex in Zundert.

Brood tekent tot het eind van dit seizoen, daarna wordt de samenwerking geëvalueerd, zo meldt de Bredase club. De hoofdtrainer krijgt Regillio Vrede als assistent, de huidige assistenten Rob Penders en Maurice Verberne vertrekken per direct. NAC kijkt naar de mogelijkheden om ‘op een passende manier afscheid te nemen’ van Penders. 

De 56-jarige Brood zat sinds de zomer van 2018 werkloos thuis na drie jaar bij PSV de assistent te zijn geweest van Phillip Cocu. Tussen 1990 en 1998 speelde de voormalig linksback 153 wedstrijden voor de Parel van het Zuiden.

Na zijn actieve carrière was Brood achtereenvolgens trainer van het tweede, assistent en hoofd opleidingen bij NAC. In 2004 werd hij als hoofdtrainer voor twee jaar verhuurd aan Helmond Sport, met het idee dat hij na die periode terug zou keren als eindverantwoordelijke. Het liep anders, waarna Brood in 2006 bij Heracles tekende en een einde kwam aan dienstverband van zestien jaar in Breda.

Bijna onmogelijke opdracht

De ervaren coach krijgt de bijna onmogelijke opdracht mee om NAC in de resterende acht wedstrijden van de achttiende plaats te halen. Het gat met de nummers zestien en zeventien De Graafschap en FC Emmen is acht punten. Het programma biedt evenwel genoeg mogelijkheden om aan een inhaalrace te beginnen met VVV (thuis), Excelsior (uit), FC Emmen (thuis), Fortuna Sittard (uit), Feyenoord (thuis), PEC Zwolle (thuis) en Heerenveen (uit) als tegenstanders.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen