Volledig scherm
Serginho Greene in overleg met Phillipe van Arnhem en Kenny Anderson na de training van RKC.

Routinier Serginho Greene terug bij RKC

WAALWIJK - Serginho Greene is terug bij RKC. De 34-jarige verdediger, die vorige week bij FC Dordrecht op het laatste moment wegens liesklachten afhaakte, speelt in de streekdeby tegen NAC linksback. Op Mark Engberink, Ingo van Weert en Rob van Sonsbeek na is iedereen inzetbaar.

De afgelopen dagen is er bij RKC nog gesproken over het 1-1 gelijke spel bij Dordrecht. Trainer Peter van den Berg bespeurde in de aanloop naar dat duel en tijdens de eerste helft een wat gemakzuchtige houding bij zijn spelers. Dat zag hij als de belangrijkste reden voor het puntenverlies. "Dat is jammer. Met een overwinning in Dordrecht hadden we nog volop meegedaan in de strijd om de eerste periodetitel. Vorig seizoen kwamen we daar niet eens in de buurt. Door het gelijke spel in Dordrecht is het nu een stuk lastiger. We zullen dan zeker moeten winnen van NAC. Dat heeft aan individuele kwaliteit misschien wel iets ingeleverd, er staat wel een beter team dan vorig seizoen."

RKC heeft uit de duels met NAC en Helmond Sport nog drie punten nodig om de eigen doelstelling te bereiken. Die is bepaald op het halen van veertien punten in elke periode van acht wedstrijden. Aan de trainingsarbeid zal het deze keer niet liggen. Van den Berg vervroegde de ochtendtraining met een uur zodat de hitte niet als excuus kon gelden.

Opstelling
Williams; Ndefe, Wormgoor, Nieuwendaal, Greene; Rienstra, Anderson, Van de Sande; Benson, Voskamp, Langedijk.