Volledig scherm
Mikhail Rosheuvel tijdens het duel met ADO Den Haag. © Soccrates/BSR Agency

Rosheuvel disciplinair geschorst door NAC, aanvaller ontbreekt tegen FC Groningen

De slechte prestaties van NAC in 2019 zijn niet zonder gevolgen gebleven. Mikhail Rosheuvel, die na de winterstop geen schim van de speler is van de eerste seizoenshelft, is disciplinair geschorst door trainer Mitchell van der Gaag. 

De vleugelaanvaller ontbreekt daardoor zaterdag (20.45 uur) in het cruciale treffen met FC Groningen. Nota bene dag de dat clubtopscorer Mitchell te Vrede terugkeert. De twee waren de eerste zeventien wedstrijden van dit een prima koppel. Rosheuvel was goed voor vijf goals en vijf assists, Te Vrede scoorde negen keer. 

Na een stevig gesprek op donderdag was Rosheuvel vrijdag verbannen naar een ander veld. In het kort komt het erop neer dat de aanvaller weinig oog heeft voor het team en voornamelijk op zichzelf gericht is. ,,Mikhail is te veel met zijn eigen belang bezig en niet met het team,” lichtte Van der Gaag de verwijdering toe. ,,Dat kan ik niet accepteren.” De club gaat maandag in gesprek met Rosheuvel. 

De verwachting is dat Te Vrede zijn entree maakt in de basisopstelling en dat hij samen met Gervane Kastaneer het aanvalsduo vormt in een systeem van vijf verdedigers. Van der Gaag gaf vrijdag aan vast te houden aan de versterkte defensie.