Volledig scherm
© Pro Shots

Ronnie Stam schuift beslissing over toekomst voor zich uit

BREDA – Hij heeft nog een doorlopend contract voor twee jaar, maar Ronnie Stam wil niet zeggen of hij volgend seizoen bij NAC speelt. „Eerst ga ik op vakantie en alles op een rijtje zetten. Als ik terug ben, zal ik mijn beslissing kenbaar maken”, zegt de rechtsback.

De 32-jarige Stam tekende vorig jaar voor drie jaar. Ongeacht het niveau. Bij promotie zou de Bredanaar meer gaan verdienen, bij degradatie minder. Een deel van zijn salaris werd afgelopen seizoen betaald door de aandeelhouders. De speler heeft in zijn contract een eenzijdige optie laten opnemen waardoor hij, bij het mislopen van promotie naar de eredivisie, zelf kan bepalen of hij weggaat bij NAC of blijft. De club heeft daar geen invloed op.

Een ander heet hangijzer is Kevin Brands. De technische staf is hem liever kwijt dan rijk, maar de aanvaller heeft een doorlopend contract tot medio 2017. De aanvaller wil in het nieuwe seizoen voor zijn kans gaan, maar duidelijk is inmiddels dat het huwelijk tussen speler en club mislukt is. NAC ziet hem, ondanks zijn elf goals dit seizoen, graag vertrekken.

Ook van Michael Dingsdag neemt de club het liefst afscheid. De routinier heeft echter een doorlopend contract. En evenals Stam en Brands heeft ook Dingsdag een eenzijdige optie in zijn overeenkomst laten opnemen waardoor hij de macht over het stuur heeft en niet de club die hem onder contract heeft. Dingsdag gaat er vooralsnog vanuit dat hij zich eind juni meldt voor de eerste training.

Verder heeft Dustley Mulder zijn laatste wedstrijd voor de Bredanaars gespeeld. De verdediger kreeg eind februari, in de desastreus verlopen wedstrijd tegen VVV (4-3-nederlaag) zijn laatste speelminuten. Bij promotie zou zijn contract automatisch verlengd worden. Daar is nu geen sprake meer van waardoor Mulder einde contract is en een andere club moet zoeken om zijn carrière te vervolgen.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.