Volledig scherm
© Pro Shots

Ronnie Stam beëindigt zijn carrière op 32-jarige leeftijd

BREDA – Ronnie Stam heeft besloten om zijn carrière op 32-jarige leeftijd te beëindigen. De rechtsback levert zijn nog twee jaar doorlopende contract in. Dat heeft de Bredanaar vrijdagochtend aan de clubleiding van NAC bekendgemaakt.


“Ik had als klein kind veel dromen. Die zijn allemaal uitgekomen. Ik heb in de top gespeeld, prijzen gewonnen en mooie transfers gemaakt. Mijn laatste droom was terugkeren bij NAC. Dat is vorig jaar uitgekomen. Ik heb er oprecht veel plezier aan beleefd. Het was fantastisch om in Breda voor mijn eigen publiek te spelen”, zegt Stam die afgelopen seizoen één van de beste, zo niet de beste speler van NAC was.

Desondanks is het genoeg geweest voor de rechtsback die ook op het middenveld uit de voeten kan. Dat heeft volgens Stam te maken met de fysieke ongemakken waar hij mee kampt. “Ik ben geboren met een slechte heup en daar krijg ik de laatste tijd steeds meer last van. De doktoren hebben gezegd dat als het niet meer hoeft, ik beter kan stoppen om aan mijn lichaam te denken. Ik kan absoluut nog mee op het hoogste niveau, maat ik voel ook dat ik steeds meer moeite moet doen om op niveau te blijven. Mijn lichaam sputtert tegen. Daarom dat ik deze beslissing heb genomen. Ik ga nu een jaartje afstand nemen en veel tijd doorbrengen met mijn kinderen. En in België wil ik met mijn trainerscursus beginnen.”

Het hoogtepunt van zijn loopbaan beleefde Stam in 2010 toen hij als basisspeler met FC Twente landskampioen werd in uitgerekend Breda. De plaats waar hij opgroeide. In 2013 pakte Stam met het Engelse Wigan Athletic de FA Cup.

Stam maakte op 25 mei 2003 als invaller in de thuiswedstrijd tegen AZ namens NAC zijn debuut in het betaalde voetbal. In 2008 werd hij weggekocht door FC Twente en twee jaar later maakte hij de overstap naar Wigan en speelde vervolgens ook nog voor Standard Luik voordat hij terugkeerde bij NAC.

Volledig scherm
© Pro Shots
Volledig scherm
© Pro Shots