Volledig scherm
© Pro Shots

Rommens: 'Ging goed samen met Van Diermen'

GROESBEEK - Olivier Rommens speelde net als vorige week weer in het hart van de defensie. "Volgens mij heb ik het wel goed ingevuld achterin."

"Natuurlijk is dat niet mijn positie, maar als de trainer dat wil, speel ik daar graag. Samen met Kevin (van Diermen, red.) ging het goed", vertelt de Belg.

"Maar ik denk dat ze mij hier zien als middenvelder. Daar richt ik me ook op. Maar NAC is zo'n mooie ploeg om voor te spelen, dan weiger ik niet om achterin te spelen", vervolgt hij.

Rommens heeft zich snel aangepast bij NAC. "Daar had ik wel even schrik voor, hoor. Maar vanaf dag één voel ik me op mijn gemak in Zundert. Ik voel me hier thuis. Het is zo'n hechte ploeg. Dat zie je ook op het veld. In die laatste tien minuten vechten we echt voor elkaar. Als we zo doorgaan, kunnen we ver komen."

Hij is blij met de tweede zege op rij. "Zonder echt goed te spelen krijgen we nog een aantal kansen. We zijn wel iets onnauwkeurig in de afwerking. Dan krijgen zij één vrije trap en die gaat erin. Daar kon de keeper niets aan doen. We wisten dat ze daarna opportunistisch gingen spelen. Dat hebben we goed opgelost."

  1. Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    Manu Garcia schittert in het mooiste voetbaltheater van Nederland

    De tunnelklep gaat open als de avondschemering over het meest rauwe en intense voetbalstadion van Nederland valt. Manu Garcia kijkt eens op, geniet en ziet links van hem een geel-zwarte kolonie van duizend mensen op de tweede ring. Ze zwaaien met vlaggen, zingen en hopen tegen beter weten in op een goed resultaat. Angst boezemt De Kuip hem niet in. ,,Juist niet", zal de Spanjaard later zeggen. Kuipvrees? Welnee, daar heeft hij nooit van gehoord.