Volledig scherm
Rob Penders bij NAC. © Soccrates/BSR Agency

Rob Penders voegt zich als stagiair bij technische staf van Helmond Sport

Rob Penders (43) gaat onderdeel uitmaken van de technische staf van Helmond Sport. Het clubicoon van NAC moet voor zijn cursus Coach Betaald Voetbal (Opleiding UEFA Pro) een stageplaats hebben en vond deze op De Braak.

Volgende week sluit Penders aan in Helmond. In samenspraak met hoofdtrainer Wil Boessen wordt bepaald wanneer de voormalig verdediger uit Roosendaal aanwezig zal zijn. Penders traint sinds kort ook de Onder-19 van ADO Den Haag en gaat dat combineren met zijn stage op Brabantse bodem.

Algemeen directeur Leon Vlemmings van Helmond Sport: ,,Rob is een echte winnaar, deze mentaliteit straalde hij als voetballer ook al uit. (...) We zijn blij dat we hem aan de technische staf kunnen toevoegen.”

Penders speelde in zijn actieve loopbaan meer dan driehonderd duels voor RBC en NAC. Bij die laatste club was de Zaandammer ruim negentien jaar actief. Eerst als prof (2000-2011) en later als jeugdtrainer en tot voor kort als assistent-trainer van het eerste elftal. Eerder dit jaar brak NAC met Penders.

  1. De mooiste foto's van de bekerstunt van NAC tegen PSV
    Fotoserie

    De mooiste foto's van de bekerstunt van NAC tegen PSV

    Een bij vlagen flitsend NAC zorgde donderdagavond voor een enorme bekerstunt door negenvoudig winnaar PSV uit het toernooi te stoten. Dankzij doelpunten van Othmane Boussaid (54ste minuut) en Ivan Ilic (73ste minuut) won de ploeg van interim-trainer Willem Weijs met 2-0 van de kwakkelende topclub uit Eindhoven. Tussen de treffers door werd PSV-verdediger Timo Baumgartl met rood van het veld gestuurd. Dit zijn de mooiste foto's van een memorabel Avondje NAC.