Volledig scherm

RKC-uit levert NAC zelden een overwinning op

WAALWIJK – Sinds de intrede van RKC in het betaalde voetbal in 1985 won NAC slechts vijf van de 21 competitiewedstrijden in Waalwijk, waarvan viermaal sinds de eeuwwisseling. Vorig jaar november nog eindigde een prima reeks van vier zeges met vijftien doelpunten voor en twee tegen in een 2-0-nederlaag bij RKC dat destijds zeventiende stond.

En twee jaar daarvoor, ook al in de maand november, had NAC na 25 minuten alle hoeken van het veld gezien en was de 3-0-eindstand al bereikt. Billenboek in Wolluk.

Van de elf eerste onderlinge wedstrijden in Waalwijk, waarvan de eerste drie in de eerste divisie, verloor NAC er liefst negen. In de periode 1985-2003 kwamen de Bredanaars alleen in 1996 zonder kleerscheuren terug uit de voormalige schoenenstad.

Op 29 september van dat jaar bezorgden Earnie Stewart en Yassine Abdellaoui NAC de eerste driepunter ooit op bezoek bij RKC in het betaalde voetbal. Nota bene in de gerenoveerde ‘fietsenstalling’, sinds 1996 het Mandemakers Stadion.

Het jaar waarin NAC vertrok uit de Beatrixstraat en de lichtmasten uit het oude stadion overdeed aan RKC. Sindsdien won NAC vijf keer, maar verloor het er ook negen duels waaronder enkele duels met keiharde cijfers als 4-1 (tweemaal) en 3-0.

De nieuwe generatie NAC spelers is gewaarschuwd voor RKC, Waalwijk, het Mandemakers Stadion en het kunstgras dat er tegenwoordig ligt.

  1. NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    De keeperscrisis houdt aan bij NAC. De Australische goalie Mark Birighitti liet zich zaterdagavond in Zwolle al vroeg verrassen door een geplaatst schot van Youness Mokhtar. Dat doelpunt achtervolgde hem en NAC de verdere wedstrijd. Birighitti bleef de onzekere pion in een strijd, waarin zowel PEC Zwolle als NAC levensgrote kansen kregen. Die gingen allemaal mis en daardoor stapte Birighitti uiteindelijk als de grote schlemiel van het kunstgras in Zwolle.