NAC.
Volledig scherm
NAC. © ANP Sport

Reuzendoder NAC spot in 2020 met alle voetbalwetten

Dit NAC is met een recht een curieus gezelschap te noemen. Drie trainers voor drie verschillende bekerrondes. Het opmerkelijke feitje past in curieuze rijtje van vier verschillende keepers in de eerste vier eredivisieduels van NAC vorig seizoen.

Ook opmerkelijk: in 2020 won NAC vaker van een eredivisieclub dan van een eerstedivisionist: twee om één. Europese ploegen als PSV (2-0) en AZ (1-3) werden in de beker overtuigend opzij gezet, terwijl in de competitie Helmond Sport (0-0), Excelsior (2-2) en TOP Oss (1-1) een onneembare vesting bleken, van Go Ahead Eagles (1-0) werd verloren. Winnen deed het alleen tegen Jong AZ (3-1).

Terwijl het in de eerste divisie behelpen is met 11 zeges in 25 wedstrijden, versloeg NAC in het bekertoernooi na adembenemende voorstellingen achtereenvolgens FC Emmen, Sparta Nijkerk, PSV en AZ. Daar gebruikte het de trainers Ruud Brood, Willem Weijs én Peter Hyballa voor. 

NAC is de eerste club uit de eerste divisie sinds Heerenveen in het seizoen 1992/1993 die drie eredivisionisten pootje lapt, dat lukte de Friezen destijds zelfs vier keer.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen