Volledig scherm
Belgische proefspeler Alexander Corryn aan de bal. © René Schotanus / Pix4Profs

Reserves NAC winnen met moeite van stadgenoten Baronie, 0-3

BREDA – NAC heeft de oefencampagne in de voorbereiding vervolgd met een moeizame 0-3 zege op de amateurs van stadgenoot Baronie. Jeff Stans voor rust en Fisayo Adarabioyo en Cyriel Dessers na de pauze tekende voor de treffers van de eerstedivisionist.
Trainer Marinus Dijkhuizen trad met slechts drie spelers aan die op 5 augustus bij de start van de competitie als basiskrachten worden beschouwd: Kevin van Diermen, gelegenheidsaanvoerder Jeff Stans en Giovanni Korte. Hoewel Korte met Danny Verbeek om één plek op de vleugels zal moeten concurreren. Manchester City huurling Thomas Agyepong lijkt voorin zeker van een plek in de basisploeg.

NAC heeft tot nu toe alle wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Bredanaars speelden eerder al tegen Kogelvangers (0-6), Madese Boys (0-5), Moerdijkse selectie (1-6), Zundertse selectie (0-4) en afgelopen woensdag KV Mechelen (2-0-winst).

Volgende week zaterdag 23 juli staat de Open Dag op het programma. NAC probeert voor die dag het onder 23 team van Liverpool te strikken als opponent. Dat laatste bevestigde technisch directeur Hans Smulders na de oefenzege op Baronie.

Baronie – NAC 0-3 (0-1) – 45+1. Stans 0-1, 53. Adarabioyo 0-2, 75. Dessers 0-3.

Opstelling NAC: Van der Maaten (46. Noppert); Glandon (73. Rommens), Meijers, Van Diermen (46. Demon), Corryn (73. Nijholt); Glim (46. Sporkslede), Stans, Damen (87. Glandon); Korte, Adarabioyo (73. Dessers) en El Allouchi (46. Verbeek).

poll

NAC moet een nieuwe keeper halen

NAC moet een nieuwe keeper halen

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
988 stemmen