Volledig scherm
Pele van Anholt. © BSR Agency

Rechtsback Van Anholt tijdelijk linksback bij NAC: ‘Ik ben de joker van het team’

Pele van Anholt zegt zoals het is. ,,Uiteindelijk mogen we blij zijn met een gelijkspel, echt wel. We hadden niet veel in te brengen. Als ik iets positiefs moet benoemen deze avond is dat onze concurrenten niet zijn uitgelopen.”

Go Ahead Eagles had NAC vrijdagavond in de houdgreep. Met de 1-1 mochten de Bredanaars de handen dichtknijpen. ,,We hebben een jonge ploeg, misschien treedt er wat vermoeidheid op na zoveel wedstrijden in een korte periode. Een ding is zeker, tegen Emmen was het een stuk beter. We hadden het best zwaar met z’n allen. We hielden de bal niet lang in ons bezit en hadden totaal geen grip op Go Ahead.”

Standbeen 

Vanwege de kuitblessure van Javier Noblejas en de verdedigend te beperkte Jethro Mashart, deed Ruud Brood een beroep op Van Anholt als linksback. ,,Het is niet de eerste keer, bij Heerenveen heb ik het een jaar gespeeld. De trainer heeft eerlijk gezegd hoe het ervoor staat. Jethro heeft het wat lastiger, dus wordt hij uit de wind gehouden. De gevaarlijkste man van Go Ahead is de rechtsbuiten en de trainer zei dat ik mij kan vastbijten in een tegenstander. Ik ben het gewend. Vroeger zei ik al: Ik ben de joker van het team.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel in Breda.

Een rechtspoot op links, het is geen keuze die uit luxe is geboren. ,,Het standbeen moet ik anders neerzetten, dat is omschakelen in het hoofd. Als ik de middenvelder overlap, wil ik zo snel mogelijk naar het doel toe. Omdat ik rechtsbenig ben, ben ik geneigd mijn voorkeursbeen te kiezen en binnendoor te gaan, terwijl ik aan de linkerkant eromheen moet. Dat is wel heel anders. Ook al vind ik het misschien niet zo leuk, ik doe het voor het team.”

Bekijk hieronder ook de reactie van NAC-speler Dogan.

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.