Rai Vloet.
Volledig scherm
PREMIUM
Rai Vloet. © Pro Shots

Rai Vloet moet geduld hebben bij Frosinone

Zijn transfer naar het Italiaanse Frosinone Calcio had nogal wat voeten in aarde. Schijndelaar Rai Vloet (23) voelt zich inmiddels thuis bij de club in het stadje zo’n negentig kilometer onder Rome.

Het is de dag van Frosinone - Sassuolo, een wedstrijd in de onderste regionen van de Serie A. Rai Vloet behoort niet tot de wedstrijdselectie van de nummer voorlaatst op het hoogste niveau in Italië. Hij heeft zijn vader net op het vliegveld afgezet. Die was voor de eerste keer op bezoek. Natuurlijk is het niet prettig dat je juist in zo’n weekeinde niet tot de wedstrijdselectie hoort. Maar in Italië, bij Frosinone, is het iets wat je snel leert accepteren. ,,Het grootste verschil met het Nederlandse voetbal is dat hier alles draait om het teamresultaat”, zegt Vloet. ,,Daar moeten individuele belangen voor wijken. Dat accepteer je, zonder morren.”

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.